In een weekend mijn blik verruimd!
In een weekend mijn blik verruimd!

In een weekend mijn blik verruimd!

Hoe maak ik als ondernemer het verschil?

 

Met die vraag in mijn achterhoofd stapte ik dit weekend samen met Wilhelmus Hoekstra, de Oranje Man, in de Business Bootcamp van de Open Circles Academy. Een beetje sceptisch over wat te verwachten en of de manier van training en zakendoen wel wat voor mij zou zijn. Tot nu toe kwam alle communicatie van Open Circles via de mail en de website namelijk wel heel erg “Amerikaans” over. Maar de belofte hierdoor succesvoller te worden als ondernemer en als ‘trainer’ een heel weekend gratis mee te mogen kijken met een andere trainer, trokken me over de streep.

En wat ben ik blij dat ik gegaan ben. Niet alleen heb ik mijn mening herzien over Open Circles en de wijze van training geven, maar ook ben ik met heel veel inzichten en tips de deur uitgegaan die ik direct kan toepassen en gebruiken. Ik deel ze graag met je want wat mij helpt, helpt misschien jou ook in je werk en je leven.

7 Mind setting tips voor succesvolle ondernemers

 

1. “Be remarkable” en zorg dat jouw product nog beter is dan je klant van tevoren had verwacht.

2. Focus! Je kunt niet duidelijk genoeg zijn in wie je klanten zijn en waar je hen mee kan helpen. En vraag het vooral aan je klanten zelf in plaats van alleen je eigen denkwijze te volgen.

3. Het stellen van hoge omzetdoelen is niet hebberig. Alleen dan benut je ten volle je potentieel en kun je meer mensen helpen dan als je ‘klein blijft’.

4. Laat van je horen! Je doet een ander te kort als je niet vertelt dat jij de oplossing hebt voor zijn of haar probleem.

5. Start met het waarom! Wat wil jij betekenen voor de wereld en waarom, hoe doe je dat en wat levert dat jou op? Hiermee laat je zien waar jij voor staat, maak je het persoonlijk Sluit ook mooi aan bij “Start with why” van Simon Simek

6. Blijf altijd aan je doel vasthouden. Iedere keer dat je deze los laat, kun je opnieuw beginnen. “If you want succes as much as you want to breathe, you will be succesful”.

7. Vraag wat je nodig hebt. Wees niet te bescheiden en vraag mensen in jouw netwerk gewoon of zij je kunnen helpen of iemand kennen die jou kan helpen.

 

5 Tips voor effectief trainen

Als gedragstrainer werk ik meestal met kleine groepen van 8-20 personen omdat ik denk dat dat de meest effectieve groepsgrootte is. Dit weekend zaten we met meer dan 1.000 man in de zaal. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat een ervaring, wat een snelheid en wat een inzichten. En met wel degelijk grote effectiviteit. De voor mij meest opvallende tips deel ik graag met je.

1. Laat ervaren of gebruik metaforen. Doe eerst een oefening die mensen moeten uitvoeren of gebruik een symbool, verhaal of illustratief voorbeeld. Laat daarna hun insights delen en geef daarna pas de uitleg hoe het werkt

2. Accelated learning. Het leek zo Amerikaans. Veel vragen waar we als deelnemers onze hand moesten opsteken. “ Wie is hier omdat hij niet voldoende geld uit zijn bedrijf haalt? Wie wil er meer horen over de hoe je je doelen kunt halen”. En dan blijkt deze leermethode opeens onderbouwd te zijn door Dr. Lozanov uit Bulgarije die ontdekte hoe je de resultaten verbetert als je deelnemers meer betrokken zijn in de training. Door de vragen te stellen, worden je hersenen getriggerd en moet je een keuze maken, door je hand op te steken gebruik je ook je lijf en hierdoor zal je eerder ook het geleerde gaan toepassen. Mooie insight. Zie verder ook Accelerated Learnin

3. Energizers. Gebruik niet alleen na de lunch een energizer, maar steeds als je maar even merkt dat het energieniveau van de groep terugzakt. In 2 minuten heb je iedereen weer wakker en alert op zijn stoel

4. Wees blij met weerstand. Vraag expliciet naar de weerstand van je deelnemers. Door hier onbevooroordeeld de ruimte aan te geven in plaats van deze te negeren, schep je ruimte om te leren. Mooi toegepast door Nisandeh Neta. Ook al een reden om naar deze training te gaan. Kun je veel van leren

5. Houd de groepsoefeningen kort. 2-5 minuten in totaal om met een groepje van 3 personen de belangrijkste inzichten te delen is echt genoeg. En ga dan gelijk door.

 

 

8 Reacties

  1. Hoi Charlie,
    Dank je wel. De 7 mind settings hangen boven mijn bureau. Direct naast mijn tip 2: hoe kom je aan werk als trainer / coach van Selma Foeken………. ‘hoe kom ik aan werk’ ……. shit, ik ben al mega druk 😉
    Thanks voor de inspiratie. Leuk.
    Hillebrand

  2. Pingback: De Oranje Man Business Bootcamp - Nieuwegein Business Centre 6-7 oktober 2012 » De Oranje Man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *