12Spring Ontwikkelkracht - Utrecht
Coaching & therapie

Coaching & therapie

Als je even niet weet hoe nu verder

Vanuit mijn therapie en coachingspraktijk 12Spring richt ik me op mensen die stil willen staan bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling en daarin verder willen groeien. En op mensen die worstelen met bepaalde vragen in hun leven en daar een antwoord op zoeken.

 

Zolang je lekker in je vel en in je werk zit, heb je geen behoefte aan extra begeleiding of coaching. Maar soms loopt het gedurende korte of lange tijd niet zo lekker. Je worstelt met jezelf, je functie, omgeving, medewerkers of leidinggevende en je weet eigenlijk niet hoe je het zelf moet oplossen. Heel moeilijk als je er middenin zit, maar blijf er niet alleen mee worstelen en bel me.

 

Wanneer?

 

Als coach en therapeut help ik op het moment dat je er zelf niet uitkomt en behoefte hebt aan deskundige en persoonlijke begeleiding. Om scherp te krijgen wat nou precies je probleem is, je doel te bepalen en je te begeleiden bij het realiseren daarvan. Via persoonlijke coaching leer je jezelf steeds beter kennen: zowel je krachten als je valkuilen. Om vervolgens nieuwe mogelijkheden en capaciteiten te ontdekken en los te komen van oude patronen. Zodat je daarna als sterker en completer mens weer verder kunt.

 

Wanneer kies je voor coaching?

  • Als je wilt weten waar jouw kracht ligt.
  • Als je vastloopt in je werk.
  • Als je bang bent overspannen of burnout te raken.
  • Als je last hebt van strubbelingen met naasten, medewerkers, collega’s of leidinggevende.
  • Als de balans werk/privé niet goed is.
  • Als je het al heel lang anders wilt, maar niet weet hoe je het moet realiseren.
  • Als je toe bent aan een nieuwe verfrissende blik.
  • Als je onverwerkte ervaringen hebt in het leven.
  • Als je worstelt met emoties en daarvoor wilt wegvluchten.

 

Werkwijze

Coaching is in mijn ogen altijd tijdelijk. Alleen op het moment dat jij het nodig hebt. Ik help je in beweging te komen in de richting die jij op wilt en help je (weer) in je kracht te komen. Ik neem de regie niet over, maar ondersteun je in jouw eigen proces. Vaak zijn slechts twee tot acht sessies nodig om de gewenste ontwikkeling te realiseren.

We starten met een intakegesprek. Dit is een complete sessie waarin we kijken waar je tegenaan loopt en en wat je doel is.  Na dit gesprek is het duidelijk waar je aan wilt werken en we maken afspraken over frequentie en aanpak.

Na het intakegesprek gaan we verder aan de slag. Stel je hier niet uitsluitend een traditioneel gesprek voor. Mijn werkwijze is dynamisch en bestaat onder andere uit gesprekken, (lichaams)oefeningen, opdrachten en waar nodig testen. Omdat zo’n 90-95% van wat we doen onbewust is, werk ik tijdens de coaching met intensieve communicatietechnieken vanuit de NLP en lichaamsgerichte therapie waarbij zowel je bewuste als je onbewuste aangesproken worden.

Naast een compleet coachingstraject kun je bij mij ook terecht voor een eenmalige, individuele sessie.